WC kabine i taksi stajališta

/, Mobilni toaleti/WC kabine i taksi stajališta

WC kabine i taksi stajališta

Ukupno 42 u Novom Sadu i 130 u Beogradu je broj taksi stajališta koji nemaju adekvatno rešeno pitanje toaleta. Osmočasovno a često i duže radno vreme iziskuje određene fiziološke potrebe. Zbog prirode posla taksisti su u konstatnom pokretu, jedino mesto gde su stacionirani jesu taksi stajališta. Otkrili smo da taksi stajališta nemaju rešeno pitanje sanitarno higijenskih potreba. Razrešenje ovog problema postoji, jer postavkom WC kabina na taksi stajališta ovaj problem lako može da se reši.

Postavkom pokretnih kabina obezbeđuju se osnovni uslovi za rad, i pružaju komfor njegovim korisnicima. Pošto na taksi stajalištima mahom ne postoje ili je suviše skupo i komplikovano obezbediti uslove za obezbeđivanje tradicionalnog sanitarnog objekta, postavka wc kabine je brže, jeftinije i praktičnije rešenje.

Mobilne WC kabine funkcionišu kao samostalne sanitarne jedinice, bez potrebe priključivanja na gradski vodovod i kanalizaciju. Zbog redovnog pražnjenja i dezinfekcije ove kabine ne šire neprijatne mirise i nisu estetski ružnog izgleda. U poslednjih par godina veoma često se mogu videti mobilne kabine oblepljene reklamama, išarane grafitima ili brendirane.

U Novom Sadu, kod gradskog kupališta Štrand, na okretnici gradskog autobusa 8 i 1, nalazi se jedno taksi stajalište. Na toj lokaciji postavljene su prve sanitarne kabine. Za sada od strane korisnika imamo samo pozitivne kritike. Kabine se koriste, a ekipa Mobilsistema redovno ih servisira i održava po propisanom uputstvu.

Mobilni toalet taksistajalište na Keju, Novi Sad, jun 2012. godine

By | 2018-12-02T14:57:22+00:00 april 12th, 2013|Kontejneri, Mobilni toaleti|0 komentara

Ostavite komentar