Višenamenski komercijalni objekat

//Višenamenski komercijalni objekat

Višenamenski komercijalni objekat

Da modularni objekta može imati komercijalnu višenamensku upotrebu dokazuje sledeći primer koji je proizveden po želji investitora.

Izgled samog objekta je nesvakidašnji, više pojedinačnih kontejnera povezani su u jednu celinu, jedan objekat koji kao da ima 4 ćoška. Na ovaj način svaki „ćošak“ objekta je bio maksimalno odvojen i samo sa jedne strane spojen sa ostatkom kompleksa. Primer kako sličan objekat može imati drugačiju funkciju možete videti i uporediti ukoliko pročitate ovaj članak.

Celokupan objekat je montažno-demontažan. Konstrukcija je čelična, zidovi i krov rađeni su od sendvič panela (poliuretanske ispune, debljine 50 i 80 mm), po zahtevu investitora ugrađena stolarija je bele boje, petokomorna, prozori i vrata sa staklom poseduju venecijanere, pod pored vodootporne blažujke, kao završni sloj, presvučen je laminatom visoke otpornosti i kvaliteta za komercijalnu upotrebu, kontejner poseduje kompletno razvedenu elektroinstalaciju sa pripadajućom razvodnom kutijom sa automatskim osiguračima i FID sklopkom.

Spoljašnjost kontejnera je ukrašena farbanjem rama kontejnera u plavu boju, kao i dodavanjem maske na krov. Investitor je masku iskoristio za obeležavanje delova kontejnerskog kompleksa. Jedan deo kompleksa su kancelarije, drugi deo vagarska kućica, kasa. Na krov su dodatno postavljeni mini reflektori, na svaki ćošak po jedan u određenoj visini u odnosu na kompleks kako bi se neposredna okolina što bolje osvetlela.

Montaža ovog kompleksa trajala je nekoliko dana, nakon čega je odmah usledilo useljenje opreme i korisnika, ali i počekat rada.

Obaveze investitora su bile nivelisanje terena namenjenog za postavku kompleksa, njihova želja je bila betoniranje nivelisanog terena i popločavanje okolnog dela radi kasnijeg lakšeg pristupa samom objektu, dovođenje glavnog strujnog kabla i uzemljenje.

By | 2018-12-02T14:56:19+00:00 april 2nd, 2018|Mobilsistemi|0 komentara

Ostavite komentar