Smeštaj za raseljena lica

//Smeštaj za raseljena lica

Smeštaj za raseljena lica

Kontejnerska naselja za smeštaj raseljenih lica

Velikih broj ljudi iz nekih delova sveta su raseljeni, jer su morali na žalost napustiti svoje domove. Kontejnerska naselja za smeštaj raseljenih lica, nude najbrže, najjeftinije i izuzetno kvalitetno rešenje.

Upotreba kontejnera u građevinarstvu je stekla sve veću popularnost, jer nudi brzu isporuku, montažu te upotrebu istih i izuzetnom kratkom roku. Mobilsistemi nude kompletna rešenja potrebna za projektovanje, isporuku i montažu kompletnih naselja za raseljene sa svim potrebnim sadržajima. Prednost naše kompanije je kompletna usluga koju nudimo, od projektovanja pojedinačnih kontejnera do kompletnih kontejnerskih naselja.

  • obezbeđujemo izradu kontejnera sa ugradnjom zidnih i podnih obloga,
  • opremamo kompletnu unutrašnjost,
  • zaključno sa opremanjem kuhinje, kupatila i toaleta,
  • opremanje unutrašnjosti nameštajem,
  • opremanje elektro, vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, rasvetom,
  • opremanje sistemima klimatizacije i grejanje.

Na zahtev naručioca predviđenim projektom ugrađujemo i sve ostale potrebne sadržaje za funkcionisanje pojedinačnog objekta kao i celog kontejnerskog naselja.

Kada govorimo o arhitekturi, kontejneri kao konkretno rešenje za privremen smeštaj ili smeštaj na duži period, pojednostavljuju projektovanje i izgradnju. Osmišljeni su tako da se mogu lako prenositi i montirati jednostavnim međusobnim povezivanjem. Mobilsistemi kontejnerska naselja za raseljena lica, mogu proizvoditi pojedinično, objekat po objekat ili tipski, kao kompletna naselja.

Čelična konstrukcija i sendvič paneli su osnova svakog kontejnera, a svaki kontejner je galvanizovan (šasije su pocinkovane). U kontejnere ugrađujemo sendvič panele od poliuretana ili kamene vune, jer se već godinama sendvič paneli pokazuju kao odličan građevinski materijal. Sendvič paneli mogu biti raznih debljina kao i boja, a konkretan odabir naravno zavisi od investitora, ali i standarda u građevinarstvu koje propisuje zakon. Svaki kontejner kao i kompletno montirana kontejnerska naselja imaju odličnu izolaciju, otporni su na koroziju i požare. Posebno se pri izgradnji naselja za raseljene vodi računa o energetskoj efikasnosti.

Prednost kontejnera i od njih formiranih naselja je mogućnost dogradnje po potrebi. Ovaj tip naselja nudi jednostavnu i brzu mogućnost demontaže postojećeg te isporuku i montažu naselja na drugoj lokaciji. Kontejneri koje proizvodi kompanija Mobilsistemi imaju odličnu izdržljivost prilikom selidbe na drugu lokaciju.

Naravno da nijedno mesto gde će se morati raseliti, neće moći potpuno zameniti njihov rodni kraj, ali najmanje što se može učiniti za raseljene je to, da im se obezbedi pristojan smeštaj dostojan svakog čoveka. U startu se za te potrebe moraju izdvajati velika finansijska sredstva, a obzirom da se smeštaj raseljenih najčešće mora rešavati odmah, vremena za duže pripreme i izgradnju tipskih naselja tog tipa ima jako malo. Upravo izuzetno kvalitetnu zamenu za njihove domove nude Kontejnerska naselja za smeštaj raseljenih lica.

Do sada smo uradili nekoliko manjih kontejnerskih kompleksa za smeštaj raseljenih lica. Svi kompleksi urađeni su po unapred urađenim skicama i opremljeni po zahtevanoj specifikaciji. Raseljenim licima pružaju komoditet za obavljanje osnovnih potreba, kako pojedinca tako i cele porodice. Sama brzina i funkcionalnost postavljanja ovako jednog objekta opet je i više nego nadmašila tradicionalnu gradnju.

By | 2018-12-02T14:56:22+00:00 decembar 21st, 2016|Mobilsistemi|0 komentara

Ostavite komentar